VU

Veel gestelde vragen

Wij zetten het op een rij

Praktische zaken op de dag zelf. Rouwvervoer, huur locatie, personeel, catering.
Aangifte van overlijden met een verlof om te begraven of cremeren.
Graf- of crematierechten.
Kosten van een uitvaart verschillen.

Wij staan klaar om je te helpen

Als eerste bel je de (huis)arts. Het maakt niet uit op welk tijdstip, je kunt altijd bellen. De (huis)arts komt zo snel mogelijk om het overlijden vast te stellen en maakt een officiële verklaring van overlijden. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand in de gemeente van overlijden. Heb je dat gedaan, dan bel je ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar!

Normaal gesproken zal de uitvaart binnen een week, maar uiterlijk op de 6e werkdag na het overlijden, plaatsvinden.

Juist! Hoe fijn is het dat je eigen wensen kenbaar kunt maken voor anderen? Wij zijn van mening dat het daarom goed is om eens met ons, geheel vrijblijvend, kennis te maken om wensen en mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Jazeker! Wij zijn er voor iedereen. Wij respecteren ieder mens in zijn of haar geloofsovertuiging.

Live muziek is bijna overal toegestaan en kan zeer sfeervol zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos: een koor dat ‘Ave Maria’ zingt in een kerk of een plaatselijke band die optreedt bij het afscheid van een van hun ‘fans’. Het is zelfs mogelijk om speciaal voor of over de overledene een nummer te laten schrijven. Uiteraard kun je ook kiezen voor muziek van een cd of band. Er zijn genoeg mogelijkheden om de uitvaart muzikaal in te vullen zoals jij dat wilt.

Na het overlijden wordt er binnen enkele dagen een rouwkaart verstuurd. Wij helpen je hiermee. Wij ontwerpen rouwkaarten ‘op maat’. Wellicht heb je al een mooie foto die je wilt gebruiken of een mooi gedicht: samen komen we tot een mooi resultaat! Jij schrijft de enveloppen, wij doen de rouwkaarten in de enveloppen, de postzegels erop en wij brengen het rouwdrukwerk naar de post.

Natuurlijk kan dat. Wij denken mee binnen jouw budget. Hoe mooi is dat?

Je kunt ons altijd bellen voor een gratis en vrijblijvend gesprek, waarin wij uitvaartwensen en -mogelijkheden bespreken. Dan kunnen wij voor jou ook de kosten op een rijtje zetten.